Hilton euforisch na concert Stromae

Het eerste concert van Stromae in New York is niet onopgemerkt voorbij gegaan. De invloedrijke blogger Perez Hilton noemt het zelfs één van de beste concerten die hij ooit heeft gezien. “Dit was geen concert, dit was een show!”

Stromae gaf gisteren zijn eerste concert op Amerikaanse bodem in een uitverkochte Best Buy Theatre in New York, goed voor 2.100 man. Het moet worden gezegd, daar hoorden ook heel wat Fransen en Belgen bij die in New York wonen. Maar ook de Amerikaanse criticasters waren er bij.

Volgens Perez Hilton ging het concert niet alleen om muziek, maar ook om “kunst en mode.” De recensie van Hilton bulkt van de uitroeptkekens. “Entertainend en inventief van begin tot eind! Zo strak! Zo doordacht! Het beste van het beste! De visuele effecten! De geweldige band! Kostuumwissels! Zijn humor! Zijn danspasjes!”

 

Perez Hilton volgt Stromae al sinds 2010. Elke nieuwe single of clip die hij maakt, verschijnt steevast op de website. En telkens zijn de woorden even lovend. Bij de clip van ‘Papaoutai’ schreef hij: “Geen idee wat het nummer betekent, maar ik vind het geweldig!” De nieuwste clip van ‘Ta Fête’ vindt hij dan weer “sensationeel.”

Voor Stromae was het concert in New York het begin van zijn Amerikaanse veroveringstocht. Na de festivalzomer in Europa volgen er nog meer concerten in de Verenigde Staten, onder meer in Washington, Philadelphia en Los Angeles.