Telenet mede-eigenaar Vier en Vijf

Telenet neemt een participatie van 50 % in de De Vijver Media, de holding achter de televisiezenders Vier en Vijf en het productiehuis Woestijnvis. Telenet neemt voor 26 miljoen euro de aandelen van Sanoma over. Bovendien doet Telenet nog een bijkomende cash investering van 32 miljoen euro.

Telenet maakt zich sterk dat de participatie voor "betere tv zal zorgen door de versterkte concurrentie." Wat er de komende tijd zal veranderen, ligt nog niet vast. "Vier en Vijf zullen niet van naam veranderen", schrijft het bedrijf op zijn website. "De zenders blijven hun eigen activiteiten bepalen en de klanten van Belgacom en TV Vlaanderen zullen de zenders blijven ontvangen. Wel zullen we nagaan hoe we televisie nog leuker kunnen maken."

De Vijver Media komt voor 50 % in handen van Telenet, de overige aandelen zijn voor 25 % van CEO Wouter Vandenhaute en zijn zakenpartner Erik Watté, en voor 25 % van Corelio. 

Humo volledig bij Sanoma

Zoals verwacht zal het weekblad Humo na de deal tussen Telenet en De Vijver Media geen deel meer uitmaken van De Vijver. Het weekblad zit opnieuw voor 100 procent bij het Finse Sanoma, dat verschillende andere Belgische magazines in portefeuille heeft waarvoor het een koper zoekt.

"Van bij het begin was duidelijk dat Telenet omwille van strategische redenen niet geïnteresseerd was in Humo. Dat paste niet in hun plannen, maar had niets te maken met de kwaliteit van het blad", aldus Wouter Vandenhaute, CEO van De Vijver. Volgens hem was het oorspronkelijk de bedoeling dat W&W (de tandem Wouter Vandenhaute en Erik Watté) en Corelio het blad zouden overnemen. "Maar er is een dynamiek ontstaan, waarbij Sanoma wou dat Humo bij de deal betrokken werd. Humo zit nu opnieuw bij Sanoma."