Stromae wil VS veroveren

"Als wij kunnen dansen op Engelstalige muziek, dan moeten zij toch kunnen dansen op Franse muziek." Na Europa is Stromae klaar voor de verovering van de VS. Hij ging eerst naar Montréal en later deze week staat Stromae voor het eerst op de planken in New York. Hij treedt er op in het Best Buy Theater op Times Square, en dit voor een uitverkochte zaal.

In september volgen dan een twaalftal optredens in Philadelphia, Washington, New York, Boston, Toronto, Chigaco, Vancouver, San Francisco en Los Angeles. "Het blijkt toch een uitdaging om bij hen in het Frans te zingen", vertelt Stromae, de artiestennaam van Paul Van Haver. "Het ligt iets moeilijker dan in andere landen die een vreemde taal spreken, maar het is niet onmogelijk". Zelf in het Engels zingen ziet Stromae zich niet meteen doen, ook al wil hij wel samenwerken met muzikanten die wel in het Engels zingen. 

In het buitenland of niet, Stromae wil het WK voetbal volgen. "Er zijn Belgische bars in New York. Maar ik weet niet of dat een goed idee is om de match rustig en geconcentreerd te volgen".