TDSO meets TOTZ deze zomer op VTM

VTM viert dit jaar zijn 25ste zomer en doet dat met de spetterende muziekshow "Tien Om Tegen De Sterren Op Te Zien". Het programma is een eerbetoon aan het legendarische Tien Om Te Zien en zet twee Vlaamse kuststeden in lichterlaaie: op maandag 11 augustus 2014 Blankenberge en op woensdag 20 augustus 2014 Nieuwpoort.

Willy Sommers en Nathalie Meskens

Artiesten van vroeger en nu én de acteurs van Tegen De Sterren Op wisselen elkaar af en brengen de grootste hits uit 20 jaar Tien Om Te Zien. De show wordt gepresenteerd door levende TOTZ-legende Willy Sommers, die het programma 16 jaar lang presenteerde, en Nathalie Meskens, die voor de gelegenheid verdacht veel op Anne De Baetzelier lijkt.  “Ik ben opgegroeid met Tien om te Zien en was grote fan. Ik droomde ervan om er ooit op het podium te staan. Ik vind het dan ook een eer om als ‘Anne’ naast Willy te mogen staan en ik kijk nu al uit naar de muzikale mix van artiesten en van de acts van mijn Tegen de Sterren Op-collega’s. Dat wordt feest!”

Willy Sommers kijkt er erg naar uit: “Ik ben blij dat VTM me heeft gevraagd deze 2 speciale tributes te presenteren. Ik hou ontzettend fijne herinneringen over aan TOTZ en ben dan ook verheugd dat ik die sfeer na al die tijd nog eens mag herbeleven. Het wordt een vernieuwd concept en samenwerken met de acteurs van Tegen de Sterren Op is dan ook een nieuw gegeven waar ik volop naar uitkijk.” 

Blankenberge en Nieuwpoort

Twee kuststeden mogen in augustus het nieuwe Tien om Tegen de Sterren Op te Zien verwachten. Blankenberge is als eerste aan zet voor de opname. Op maandagavond 11 augustus verwelkomt de badplaats alle fans op de gekende locatie aan de vuurtoren op de Zeedijk. Schepen voor Cultuur en Media Philip Konings: "Toen VTM met het voorstel kwam, aarzelde ik geen moment om onze volle medewerking toe te zeggen. TOTZ is in het collectieve geheugen van Vlaanderen immers onlosmakelijk met Blankenberge verbonden. Voor wie de memorabele sfeer van toen nog eens wil herbeleven is Blankenberge op 11 augustus de place to be!”

Op woensdag 20 augustus staat de tweede opname gepland aan de Nieuwpoortse Zeedijk ter hoogte van de havengeul. Burgemeester Roland Crabbé van Nieuwpoort: “Ik ben blij dat VTM ook aan de Westkust gedacht heeft als locatie voor de tweede opname. Nieuwpoort heeft alles te bieden om er ook daar een fantastische avond van te maken op een unieke en druk bezochte locatie aan onze havengeul. Wij verwelkomen met heel veel enthousiasme de muzikale gasten en de acteurs van Tegen de Sterren op.”

De uitzending van de twee speciale afleveringen is gepland in de tweede helft van augustus 2014. 

De Waarzeggers

 "Tien Om Tegen De Sterren Op Te Zien" is niet het enige nieuwe programma deze zomer. Met "De Waarzeggers" brengt VTM samen met producent Eyeworks dit najaar een humoristisch spelprogramma waarin telkens negen bekende Vlamingen plaatsnemen in een ‘levensecht’ spelbord. Zij zijn de ‘Waarzeggers’ met een duidelijke missie : bluffen, lachen en entertainen. In verschillende rondes geven ze antwoord op verrassende, persoonlijke en geestige vragen.  Aan de twee kandidaten om in te schatten of hun antwoorden of anekdotes waar of niet waar zijn om zichzelf zo naar de overwinning te loodsen.

 

Hoe goed kunnen de quizzers de bekende gezichten inschatten? Dat is de cruciale vraag in dit spel. Pokerface, fijne humorist, ernstige overtuiger, spitsvondige misleider of flauw plezante… het is niet altijd een indicatie over het waarheidsgetrouwe van hun beweringen.