Live voetbal op Telenet én Belgacom

De onderhandelingen rond de voetbalrechten voor de Jupiler Pro League, de Belgische voetbalcompetitie, zitten in een finale fase. Zowel Telenet als Belgacom zouden het voetbal live en tegelijk uitzenden. Dat schrijven Het Laatste Nieuws en De Morgen donderdag.

Volgens de kranten bevestigen verschillende bronnen dat de zaak beklonken is. Met Belgacom is de deal helemaal rond, met Telenet moet er nog over enkele details gesproken worden. Alle matchen uit eerste klasse zouden dan simultaan te zien zijn op de sportkanalen van beide telecomoperatoren.

MP&Silva, het Italiaanse rechtenbureau dat als tussenpersoon optrad bij de verkoop, garandeerde de eersteklasseclubs 70 miljoen euro voor het seizoen 2014-2015. Volgens de kranten zal MP&Silva ongeveer 10 miljoen euro uit eigen zak moeten betalen.

VTM kandidaat voor samenvattingen

Wie de samenvattingen zal uitzenden, is nog niet duidelijk. Aan Vlaamse kant lijkt alleen VTM een serieuze kandidaat, maar die zender hoorde nog niets van de Pro League. "We zijn bezig aan de eindspurt", zegt Ludwig Sneyers van de Pro League. "Het zijn de clubs die vrijdag uiteindelijk beslissen."