Tom Lenaerts verlaat Woestijnvis

Televisiemaker Tom Lenaerts (45) verlaat het productiehuis Woestijnvis om een eigen productiehuis te beginnen. Dat komt hard aan bij Woestijnvis, want Lenaerts was er meer dan vijftien jaar lang één van de boegbeelden. Voor Vier presenteerde hij de actuashow ‘De Kruitfabriek’, maar dat programma is vroegtijdig afgevoerd en sindsdien werkte hij enkel nog achter de schermen.

"Tom Lenaerts heeft 16 jaar lang alle mogelijke kansen gekregen binnen Woestijnvis, vandaag kunnen we alleen maar betreuren dat hij beslist heeft om zijn contract te verbreken", laat productiehuis Woestijnvis weten.

Ook bij televisiezender VIER is men ontgoocheld over het vertrek van Lenaerts. "We hadden Tom veel liever in het voorbije seizoen mee voorop in onze creatieve strijd gezien. Niettemin wensen we hem alle succes met zijn nieuwe plannen", klinkt het bij monde van woordvoerder Kristof Demasure. Lenaerts wil naar eigen zeggen "een kleinschalig, onafhankelijk productiehuis" opstarten. Details daarover zal hij later communiceren.