Facebook lanceert foto-app te vroeg

Facebook heeft vanmorgen al per ongeluk zijn nieuwe app Slingshot gelanceerd. De nieuwe app was vanmorgen online te vinden, maar werd na enkele uren terug offline gehaald.

Facebook bevestigt dat het gaat om een vergissing en dat de app binnenkort voor iedereen beschikbaar zal zijn. ‘Slingshot’ is het antwoord van Facebook op de populaire app ‘Snapchat’, waarbij je snel foto’s naar elkaar kan sturen die  slechts enkele seconden verschijnen. Het enige wezenlijke verschil tussen ‘Slingshot’ en ‘Snapchat’ is dat je een foto van je vrienden enkel kan bekijken als je zelf een foto naar hen terug stuurt, dat weet technologiewebsite The Verge.

Facebook is al langer bezig met zich in de “berichtjes-strijd” te werpen. Eerder dit jaar kochten ze de chat-app ‘WhatsApp’ al op en ook de hippe foto-app ‘Instagram’ is in het bezit van Facebook. Ook Messenger, de berichtendienst van Facebook zelf, is in korte tijd uitgegroeid tot een veelgebruikte app. Maar of ‘Slingshot’ even populair zal worden als Snapchat is nog maar de vraag.

Foto: The Verge