Brad Pitt op rode loper aangevallen

Hollywoodacteur Brad Pitt heeft van een man een slag in het gezicht gekregen op de rode loper in Los Angeles. Hij raakte niet gewond en zijn belager werd overmeesterd door een aantal bodyguards. Het gaat om Vitalii Sediuk, een Oekraïense journalist die al meerdere sterren verraste.

Pitt verscheen op de rode loper voor de wereldpremière van ‘Maleficent’, waarin zijn Angelina Jolie een hoofdrol speelt. Toen hij enkele handtekeningen aan het uitdelen was, sprong een man over de dranghekken en gaf Pitt een klap in het gezicht.

Dat gebeurde buiten het oog van de camera’s, maar op beelden is wel te zien hoe de man vervolgens wordt neergehaald en weggebracht door de security. Brad Pitt kon er zelf wel om lachen, maar verdween wel meteen achter de coulissen.

De amokmaker is Vitalii Sediuk, een Oekraïense televisiejournalist van 25, die al meerdere Hollywoodsterren belaagde. Zo verstoorde hij vorig jaar de Grammy’s, net op het moment dat Adele haar award kreeg. In 2012 kreeg hij van acteur Will Smith zelf een klap in het gezicht, toen hij geprobeerd had hem te kussen.