Dit zijn de finalisten van The Voice

Dunja, Laura, Tom en de broers Koen & Jo. Een van hen wordt volgende vrijdag ‘The Voice van Vlaanderen’. Favorieten Emma en Elie overleefden de halve finale niet.

Tom mocht voor Team Bent de halve finale openen. Hij deed dat met zijn versie van ‘Driver’s Seat’ van Sniff’n the Tears. Favoriet Elie volgde met ‘You are the best thing van Ray laMontagna. Samen zongen ze ook nog het duet ‘Shout to the top’.

Coach Bent gaf met zestig punten een lichte voorkeur aan Elie, maar het publiek had een andere mening. Zij stemden alsnog Tom naar de finale.

Bekijk meer video's van The Voice van Vlaanderen op vtm.be

Bij Team Regi werd het een zeer spannende strijd. Dunja en Joke begonnen samen met een nummer van Queen, ‘Crazy Little Thing Called Love’. Dunja bracht nog de krachtige jazzballad ‘at last’ van Etta James en Joke ging voor ‘What the hell’ van Avril Lavigne.

Bekijk meer video's van The Voice van Vlaanderen op vtm.be

Coach Regi gaf met 65 punten een duidelijke voorkeur aan Dunja, maar bij de kijkers was de mening opnieuw heel anders. Dunja kreeg nu maar 36 punten, Joke kreeg er maar liefst 64. Dat bleek net te weinig. Dunja haalde het met een verschil van twee punten.

In team Axelle werd het een strijd tussen topfavoriete Emma en de Limburgse tweeling Tom en Jo. Samen zongen ze ‘Mr Jones’ van Counting Crows. Daarna bracht Emma ‘How To Save a Life’ van The Fray. Koen en Jo gingen voor ‘Mykonos’ van Fleet Foxes.

Ietwat verrassend had zowel Axelle Red als de kijkers thuis een voorkeur voor de tweeling.

Ook in Team Koen hadden coach en publiek dezelfde mening. Eva deed het lang niet slecht met ‘Budapest’ van George Ezra en stond ook haar mannetje in het duet, maar Laura kon meer overtuigen met ‘The Way You Make Me Feel’ van Michael Jackson.