Tomorrowland 2014 gaat door

Dancefestival Tomorrowland wordt niet verboden. Dat heeft de rechter net beslist in kort geding. Volgens de rechter was de klacht ongegrond. De buurtbewoners kunnen wel nog in beroep gaan.

Dat betekent dat het dancefestival de feesteditie van dit jaar, met twee weekends, mag organiseren. Toen de plannen daarover bekend werden gemaakt, lokte dat meteen protest uit.

Enkele buurtbewoners waren niet te spreken over het vele lawaai en de overrompeling van festivalgangers. Aanvankelijk was hun klacht gericht tegen het tweede weekend, maar later werd ook het eerste weekend geviseerd.

Advocaat Griet Cnudde argumenteerden zelfs dat de milieuvergunning niet in orde is en dat er ook problemen zijn met de stedenbouwkundige vergunning, iets wat de gemeenten Boom en Rumst en de organisatoren tegenspreken.

Maar de rechter is dus niet meegestapt in dat verhaal. Volgens hem hebben de buurtbewoners de hoogdringendheid zelf gecreëerd door hun klacht zo laat in te dienen. Hij oordeelde dan ook dat de klacht ongegrond is. Over de grond van de zaak deed hij geen uitspraak.

Het is nu afwachten of de buurtbewoners beroep zullen aantekenen tegen het vonnis. Zo ja is het mogelijk dat de nieuwe rechtszaak pas na het festival zal plaatsvinden.