‘Safety First’ beste sitcom ter wereld?

Het VTM-programma ‘Safety First’ is genomineerd voor de Rockie Award voor Beste Sitcom. Die prijzen worden uitgereikt op het prestigieuze internationale televisiefestival in het Canadese Banff. ‘Safety First’ wist deze nominatie uit meer dan 900 inzendingen in de wacht te slepen, een grote blijk van internationale erkenning met Amerikaanse sitcom-kleppers als medegenomineerden.

Safety First brengt komische situatiehumor tussen security-agenten Dirk Porrez (Bruno Vanden Broecke), Ingrid Porrez (Ruth Beeckmans), Smos (Matteo Simoni) en Luc Turlinckx (Ben Segers). Ze blinken uit in onbekwaamheid maar vooral in een unieke vriendschap waarbij ‘Discipline, Dedication and Friendship’ centraal staan. De sitcom werd ontwikkeld, geproduceerd en geregisseerd door Tim Van Aelst en zijn team van productiehuis Shelter.

“Nu al vieren”

Tim Van Aelst is ontzettend blij met de nominatie: “Eigenlijk willen we gewoon nu al vieren want genomineerd zijn naast kleppers als The Big Bang Theory en Arrested Development, dat is voor ons op zich al een fantastisch compliment voor onze cast en crew. We zijn net begonnen met de opnames van ons tweede seizoen. Natuurlijk doet deze internationale nominatie  de goesting alleen nog maar toenemen.”

De andere genomineerden in de categorie Beste Sitcom zijn ‘Arrested Development’, ‘Family Tree’, ‘The Wrong Mans’, ‘The Big Bang Theory’ en ‘Package Deal’, allemaal Amerikaanse, Britse of Canadese reeksen.

Nog Vlamingen genomineerd

Naast ‘Safety First’ zijn er nog drie andere Vlaamse genomineerden voor een Rockie Award. Het gaat om ‘Plankton Invasion – ‘Operation Total Block’ (een aflevering van de animatiereeks ‘Plankton Invasion, gemaakt door Joeri Christiaen), ‘Het perfecte koppel’ (één) en de BBC-reeks ‘The Fall’ die Vlaming Jakob Verbruggen regisseerde.

Of een van deze producties effectief een prijs wint, weten we op zondag 8 juni. Dan worden de Rockie Awards uitgereikt op het Banff World Media Festival.