Prince komt op 27 mei naar Sportpaleis

Op zijn officiële Twitter- en Instagramprofiel heeft Prince een affiche geplaatst met daarop nieuwe concertdata voor Europa. Daarop staat dat hij op 27 mei het Antwerpse Sportpaleis aandoet. Meer info over de voorverkoop is er nog niet. Bij het Sportpaleis kan men het nieuws niet bevestigen, en bij Greenhouse Talent, dat het vorige Princeconcert in België organiseerde, was niemand bereikbaar.

De tour begint op 15 mei in Birmingham en eindigt in Antwerpen. Daartussen doet hij ook nog Manchester (16 mei), Glasgow (22 mei), Leeds (23 mei) en Amsterdam (25 mei) aan. De Britse shows zijn bevestigd door de organisatoren, die in Antwerpen en Amsterdam nog niet. In Groot-Brittannië wordt nu gehoopt op een optreden van Zijne Purperen Hoogheid op het festival van Glastonbury, in het weekend voor dat van Rock Werchter.

De 55-jarige Prince kondigde eerder dit jaar aan dat hij dit jaar nog een nieuwe plaat uitbrengt, die ‘Plectrum Electrum’ zal heten. Begin dit jaar deden er al geruchten de ronde dat Prince opnieuw naar het Gentse Sint-Pietersplein zou komen. Toen al klonk het dat de Amerikaan zou optreden in Glastonbury en op het jazzfestival in het Zwitserse Montreux. In Gent speelde hij in juli 2011 al twee keer een show van goed 3,5 uur, voor telkens 14.000 fans.