Summer Swing vervangt rimpelrock

Het nieuwe festival ‘Summer Swing Hasselt’ vervangt deze zomer Rimpelrock. Het evenement vindt plaats op zaterdag 9 augustus op de Pukkelpopterreinen. Rimpelrock komt dus niet terug in 2014. Vorige editie was de laatste van het medioren- en seniorenfestival.

Dat nieuws werd vandaag door organisator Chokri Mahassine bekendgemaakt: “Rimpelrock stopt, dat klopt. In 2002 waren we de eerste om met zo’n festival te beginnen, maar ondertussen zijn er veel gelijkaardige initiatieven. Een goede zaak voor onze Belgische artiesten en de actieve vijftigplussers, maar het wordt moeilijk om je op die manier nog te onderscheiden. Als muziekaffiches onderling inwisselbaar worden, dan moet je, zeker als pionier, je conclusie durven trekken.”

Summer Swing Hasselt wordt een totaalbeleving waar gezellig samen zijn met het gezin, de familie en vrienden centraal staat. De organisatoren richten zich op festivalgangers van 3 tot 103 jaar.  . De muzikale invulling gaat van kindermuziek tot teenpop en van schlager tot rock. Namen op de affiche zijn onder andere:  Ozark Henry, Level 42, The Broken Circle Bluegrass Band, Lady Linn, Urbanus & De Fanfaar, K3, Mega Mindy, De Romeo’s & Willy Sommers & Will Tura.

Meer informatie over ‘Summer Swing Hasselt’ is te vinden op www.summerswing.be. Tickets zijn te koop vanaf 12 mei.