"Maximaal 3u muziek op Tomorrowland"

De Antwerpse rechter in kort geding heeft vandaag de eis van zeven buurtbewoners om Tomorrowland te verbieden behandeld. Al gaat het volgens hun advocate niet om “verbieden”. "We willen dat de wet wordt toegepast: maximum drie uur muziek en stoppen om middernacht", zegt meester Cnudde.

Maar voor de organisatie lijkt ook deze eis op hetzelfde neer te komen. “De eisen van de buurtbewoners gaan zo ver, dat het neerkomt op een verbod”, klinkt het bij de advocaat.

Voor de tiende verjaardag van het festival, plant Tomorrowland dit jaar een dubbele editie, gespreid over twee weekends. Een extra groot feest zou je denken, behalve dan voor enkele buurtbewoners. Zij vrezen voor extra overlast. "Bovendien heeft de organisatie helemaal geen vergunning om een festival met 360.000 bezoekers te organiseren.", zegt advocate Griet Cnudde.

Aanvankelijk waren de klagende buurtbewoners met tien, maar drie buren hebben hun klacht ingetrokken. Ze zijn niet langer anoniem en worden bedreigd. De zeven resterende buurtbewoners willen hun anonimiteit bewaren en zijn vandaag niet in de rechtbank aanwezig.