Drie buren TML trekken klacht in

Drie van de tien buren die straks naar de rechter stappen om Tomorrowland te laten verbieden, haken af. Ze trekken hun klacht in na verschillende bedreigingen. “Ze zijn bezweken onder de grote psychische druk”, vertelt hun advocate aan Het Laatste Nieuws.

Hoewel de buren anoniem wilden blijven, lekte hun identiteit toch uit. “Ze zijn vervolgens bedreigd, terwijl ze nochtans de moedigste van hun soort zijn. Zij hadden het lef hun stem te laten horen”, vertelt advocate Griet Cnudde. “Ikzelf ben overigens ook al bedreigd: het gevolg van het feit dat mijn cliënten anoniem willen blijven, en ik het gezicht ben geworden van de zaak.”

Vandaag starten voor de Antwerpse rechtbank de eerste pleidooien in het kort geding tegen het dancefestival. De bewoners willen dat het wordt verboden, omdat de dubbele verjaardagseditie te veel overlast zou veroorzaken.

Gisteren raakte ook al bekend dat 33 bedrijven, waaronder ook Brussels Airlines, zich achter Tomorrowland scharen. Het festival verbieden zou voor een ongeziene economische klap zorgen, vinden ze.