33 bedrijven steunen TML in rechtbank

Dancefestival Tomorrowland wordt tijdens het kort geding gesteund door 33 bedrijven uit het binnen- en buitenland. Eén daarvan is Brussels Airlines. Dat weten Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad. Morgen buigt een Antwerpse rechter zich over het kort geding van enkele buren, die het festival willen verbieden.

De bedrijven scharen zich mee achter Tomorrowland, omdat het festival verbieden hen zware economische klappen zal bezorgen. “We brengen duizenden mensen van over de hele wereld naar het festival, via speciaal voorziene chartervluchten of via lijnvluchten”, vertellen ze bij Brussels Airlines. “In totaal gaat het om 20.000 tickets. Als ze geannuleerd worden, krijgen wij die niet meer verkocht, want de mensen hebben hun vakantie dan al lang geboekt.”

Ook andere partijen hebben zich aangemeld, van podiumbouwer Stageco over kunstenaar Arne Quize tot verschillende lokale ondernemingen en sportverenigingen. “Als het festival niet doorgaat, zal de klap zo groot zijn dat er zelfs ontslagen en mogelijk zelfs faillissementen volgen”, zegt het advocatenkantoor dat de 33 bedrijven verdedigt.

Tomorrowland zou vorig jaar 70,6 miljoen euro hebben opgeleverd aan de Vlaamse economie. Voor de tiende verjaardag dit jaar plant het festival een dubbele editie, gespreid over twee weekends.