Geen vergoeding voor familie Jackson

Katherine Jackson, de moeder van de overleden popster Michael Jackson, moet concertorganisator AEG 800.000 dollar (578.000 euro) aan gerechtskosten terugbetalen na het proces dat ze had aangespannen tegen de AEG. Volgens Katherine Jackson was de concertorganisator nalatig bij het aanstellen van Michaels lijfarts Conrad Murray. De advocaten van de twee partijen zijn gisteren tot een akkoord gekomen voor het hooggerechtshof van Los Angeles.

De moeder van Michael Jackson sleepte AEG voor de rechter. Volgens haar was de concertorganisator nalatig bij het aanstellen van Michaels lijfarts Conrad Murray. Die diende de King of Pop in juni 2009 de fatale dosis propofol toe. De cardioloog werd vanwege zijn betrokkenheid bij Jacksons dood eind 2011 veroordeeld tot vier jaar cel. Jackson vroeg tussen 900 miljoen dollar en 1,6 miljard dollar schadevergoeding aan AEG. AEG heeft altijd ontkend dat het Murray aangesteld heeft.

De jury acht de concertorganisator nu niet verantwoordelijk voor de dood van Jackson, "hoewel het de arts wel degelijk heeft aangesteld", zo luidt het.