Geen Werchter Boutique dit jaar

Werchter Boutique gaat niet door dit jaar. In 2011 sloeg het festival ook al een jaartje over. Toen stond Muse er nog als hoofdact op het podium. “Het festival stelt steeds één grote naam centraal. Maar de klepper die we dit jaar in het vizier hadden, toert uiteindelijk niet.” zegt Nele Bigaré van organisator Live Nation. Over wie het gaat, wil ze niet kwijt.

Eerder  vandaag schreven de Corelio-kranten dat het festival niet doorgaat omdat het aantal evenementen dat jaarlijks op de weide van Werchter georganiseerd mag worden, is overschreden. Vorig jaar vonden er 3 extra concerten plaats terwijl dat er volgens de overeenkomst tussen Live Nation en de gemeentebesturen van Rotselaar en Haacht maar 2 mochten zijn. Dit jaar wilden ze dat compenseren door een evenement te schrappen. De kranten legden die woorden in de mond van de burgemeester van Rotselaar Dirk Claes (CD&V). Hij ontkent met klem. "Er zijn met de organisatoren mondelinge contacten geweest om het festival te organiseren en wij hebben bevestigd dat dit kon. Later hebben ze zelf beslist om het niet te laten doorgaan. Er is dus gewoon geen aanvraag gebeurd. Hadden ze er wel een ingediend dan was het festival wel doorgegaan" zegt Claes.

De organisatie wil niet gezegd hebben dat het voorbestaan van het festival bedreigd is. Het is nu afwachten of de volgende editie er komt.