Peaches Geldof (25) overleden

Peaches Geldof, de dochter van zanger Bob Geldof en Paula Yates, is overleden. Dat meldt de Britse zender BBC op zijn website. Ze was amper 25 jaar oud. Meer informatie over de oorzaak van haar overlijden ontbreekt nog.

Peaches Geldof werd gevonden in haar huis, in Wrotham, Kent. De politie trok maandag naar daar, na een alarmerende melding over haar toestand. In een eerste reactie noemt de politie haar dood "onverwacht en plots."

Bob Geldof reageerde via een statement:

Peaches is overleden. We zijn kapot van verdriet. Ze was de wildste, grappigste, slimste, meeste gevatte en gekste van ons allemaal.

Te moeten schrijven dat ze "was" maakt met kapot. Wat een mooi kind. Hoe is het mogelijk dat we haar nooit meer zullen zien? Hoe is dat dragelijk? We hielden van haar en zullen haar altijd koesteren. Hoe droevig die zin ook is.

Tom en haar zonen Astala en Phaedra zullen altijd bij onze familie horen, die al veel barsten heeft maar nog nooit brak.

Bob, Jeanne, Fifi, Pixie and Tiger Geldof.

De jonge vrouw is in het Verenigd Koninkrijk een bekende figuur, op haar vijftiende begon ze colums te schrijven voor het vrouwenblad Elle. Later presenteerde ze ook haar eigen talkshow; OMG! with Peaches Geldof op ITV2. Ze heeft ook een tijdje als model gewerkt.

Peaches was getrouwd met muzikant Thomas Cohen, samen hebben ze twee zoontjes. Ze verloor zelf haar moeder toen ze elf jaar oud was. Paula Yates stierf in 2000 aan een overdosis drugs.

Gisteren plaatste Peaches nog deze foto op Instagram, van zichzelf toen ze klein was, samen met haar moeder.