The Scene stopt door kanker Thé Lau

De Nederlandse popgroep The Scene houdt er na 35 jaar noodgedwongen mee op. Frontman Thé Lau lijdt aan kanker en heeft niet lang meer te leven. Er komen drie afscheidsconcerten. Het laatste is op 21 juni in de AB in Brussel.

Lau kreeg al in augustus te horen dat hij lijdt aan keelkanker, maar dat is nu ook uitgezaaid naar zijn longen. Hij kan niet meer worden behandeld. Bij het Nederlandse radioprogramma ‘Giel’ op 3FM zei Lau dat hij volgens de artsen nog maximaal negen maanden te leven heeft.

The Scene heeft op Twitter gereageerd op het nieuws. Ze beloven er een korte, maar mooie tijd van te maken.

“Het vervelende is dat ik geen zekerheid heb”, reageert Lau in een persbericht. “Maar het is duidelijk dat het niet lang meer zal duren. Ik ben blij dat het me nog gegund is om op het podium met vrienden afscheid te nemen van het publiek.”

Om Lau een waardig afscheid te gunnen, worden er nog drie concerten gegeven. Het eerste is in Pinkpop op 7 juni, op 17 juni staan ze in Paradiso en op 21 juni nemen ze definitief afscheid in de AB in Brussel. Tickets voor dat concert zijn vanaf 13u vandaag te koop.