In spanning naar 25 mei met 'Deadline 25/5'

Vanaf 3 april telt VTM af naar wat de ‘moeder aller verkiezingen’ zijn, met de fictiereeks ‘Deadline 25/5’. Acht weken lang wordt de realiteit van de verkiezingen de achtergrond waartegen de personages van ‘Deadline 14/10’ de draad weer oppikken.

Net zoals in ‘Deadline 14/10’ speelt het verhaal zich af in Antwerpen. Maar dit keer staat het lokale niveau niet centraal, wel de toekomst van het land. 25 mei brengt verkiezingen met een torenhoge inzet, maar een CO-vergiftiging op een Antwerpse school stuurt de voorbereidingen danig in de war.

Marianne Smidt, gespeeld door Charlotte Vandermeersch, is niet langer journalist om meer tijd door te brengen met haar zoontje Seppe. Wanneer hij het slachtoffer wordt van de CO-vergiftiging, gaat de bal aan het rollen: ze neemt haar job als journalist weer op en maakt jacht op de waarheid.

Bert Coenen, de rol van Peter Van den Begin, probeert als burgemeester van ’t Stad de verkiezingen van 25 mei zo goed mogelijk voor te bereiden. Hij wil meer: een meerderheid in Vlaanderen maar vooral de splitsing van het land. Voor hem komt de CO-vergiftiging dus bijzonder ongelegen.

‘Deadline 25/5’ werd geregisseerd door Maarten Moerkerke en pakt opnieuw uit met een ijzersterke cast: Charlotte Vandermeersch, Peter Van den Begin, Peter Thyssen, Warre Borgmans, Dirk Van Dijck en Marc Lauwrys zijn maar enkele namen die meespelen.