Nieuwe Star Wars eind 2015 in zalen

De nieuwe Star Wars film zal vanaf 18 december 2015 te zien zijn in de bioscoop. Dat maakte Bob Iger de CEO van filmstudio Disney bekend. Wanneer de film bij ons te zien zal zijn, is nog niet duidelijk. Wat we wel al weten is dat de film zich 30 jaar na de laatste film uit de Stars Wars-saga (Return Of The Jedi) zal afspelen. De productie voor ‘Episode VII’ start al in mei van dit jaar.

Over welke personages zullen terugkeren is nog niets duidelijk. Enkel de terugkeer van het personage ‘R2-D2’ is door de studio bevestigd. Bob Iger wil voorlopig nog niet te veel prijs geven: “Er zullen enkele bekende gezichten opduiken, aangevuld met een trio nieuwe en jonge acteurs”.

De film zal dit keer wel niet door George Lucas, het brein achter Star Wars, geregisseerd worden. Dat komt omdat Disney de filmstudio van George Lucas in 2012  kocht, en daarmee ook de rechten om een nieuwe Star Wars film te maken. De nieuwe film zal geregisseerd worden door J.J. Abrams, bekend van films als Star Trek en Mission: Impossible III.