Wauters vs. Waes: de topmomenten

Vanavond beslissen Koen Wauters en Tom Waes in een rolstoelmarathon over winst in Wauters vs. Waes. Koen Wauters staat 4-3 voor, maar in deze laatste uitdaging zijn twee punten te verdienen. Wie het vanavond ook haalt, het is een ongeziene titanenstrijd geweest. VTM NIEUWS zet de mooiste momenten voor u op een rijtje.

Aflevering 1: Parijs-Roubaix uit de oude doos

De eerste proef bestond uit een fysieke uitputtingsslag. Wauters en Waes krijgen een fiets uit de jaren stilletjes, met bijhorend kostuum en moeten zo snel mogelijk in Parijs zien te geraken. Waes doet er twee uur minder over dan Wauters, al leek hij even het noorden kwijt toen hij vertrok zonder drinkbus.

Aflevering 2: de moderne vijfkamp

Vijf disciplines om elkaar te testen: zwemmen, schermen, lopen, pistoolschieten en paardrijden. Dat laatste is voor de onervaren ruiter Waes een beproeving. Tijdens het oefenen dondert hij van zijn paard, de proef moet zes weken worden uitgesteld. Ook Wauters valt, dit keer tijdens de proef zelf. Het kan hem weinig deren, hij blijkt de beste vijfkamper.

Aflevering 3: Het Belgisch record dominoblokjes laten vallen

Wie kan het creatiefste dominoparcours bouwen en doet dat met de meeste steentjes? Engelengeduld en precisie zijn de sleutels tot succes. Iets wat vooral voor Waes een uitdaging blijkt. Wauters doet uiteindelijk het meeste blokjes vallen en wint de proef.

Aflevering 4: Doe beter dan drie kampioenen

De kemphanen worden uitgedaagd in drie disciplines door de kampioenen in minigolf, snelwandelen en het Groot Dictee. Wauters klopt Waes in het minigolfen, maar wandelt minder snel dan het één-gezicht. Het Groot Dictee beslist: Wauters maakt twee fouten meer dan Waes.

Aflevering 5: Klifduiken

Een aflevering zonder winnaar. Wauters blijkt geen echte waterrat en tijdens een oefensessie loopt het bijna fout af. Waes wil er wel voor gaan, maar een blessure gooit roet in het eten. In Thailand moet het dan gebeuren, een sprong van 20 meter. Maar net dan slaat de twijfel toe. Geen winnaar, wel hilarische televisie.

Aflevering 6: Liften van Albanië naar België

Wauters en Waes weten van niks wanneer ze in hun ondergoed en geblinddoekt in Albanië blijken te zitten. De opdracht is simpel: lift zo snel mogelijk naar België. Een proef waar het geluk al wat moet meezitten, al blijkt de juiste keuzes maken even belangrijk. Snelheid primeert, al kan het soms ook eens te snel gaan.

Aflevering 7: Wie is de beste interimkracht?

Telefonische enquêtes afnemen, sitosticks maken in een fabriek en leerkracht voor een dag, Wauters en Waes moeten zich bewijzen als uitzendkracht. Aan telefoon is Wauters de beste, maar Waes maakt meer snacks. Een les geven over het communisme moet beslissen. Waes drilt de geschiedenisles er met harde hand in en heeft geluk dat hij een zeer pientere leerling in de klas heeft.

Aflevering 8: De mentale terreur

Afgezonderd van de buitenwereld zijn de twee heren de speelvogel van een psychologisch experiment. Het enige wat ze weten: als de rode lamp brandt, moeten ze zo snel mogelijk op de knop duwen. De eerste die dat vijf keer doet, wint. Dat ze dat moeten doen terwijl de temperatuur drastisch zakt, er extreem luide muziek speelt en er stroboscoop aanschiet, maakt dit misschien wel de zwaarste proef van allemaal.

Aflevering 9: Leef een week als een rolstoelgebruiker

Een week leven met een fysieke beperking en elkaar terwijl bekampen in vier sporten: tennis, rugby, skiën en een marathon. Wauters pakt de leiding bij het tennis en vergroot de kloof na de rugbywedstrijd. Tijdens het skiën loopt het fout: schouder uit de kom en einde van de proef. Geen winnaar, geen punten maar wel een nieuwe verrassende wending: alles wordt in de laatste aflevering beslist met een rolstoelmarathon.

Aflevering 10: De rolstoelmarathon

Een loodzware opdracht waar beide heren de grenzen van hun kunnen zullen moeten opzoeken. Wie denk jij dat zal winnen? Laat het weten via onze poll.