Vier TV-sterren voor VTM

VTM heeft op de nacht van de Vlaamse televisiesterren vier beeldjes in de wacht gesleept: Koen Wauters was beste presentaor, Matteo Simoni best acteur voor zijn rol in 'Safety First'. Die reeks kreeg ook de ster voor beste comedyprogramma en The Voice van Vlaanderen werd verkozen tot beste entertainmentprogramma.

De eerste van vijftien Vlaamse televisiesterren, die voor beste humor en comedy, ging naar 'Safety First'. Matteo Simoni, alias Smos, een van de meest opvallende hoofdrolspelers bij het prettig gestoorde securitybedrijfje, kaapte de televisiester voor de beste acteur weg. Vanuit de Verenigde Staten bedankte de prijsvogel en liet zijn vader Vittorio de ster ophalen. Sien Eggers kreeg een derde Vlaamse televisiester als beste actrice, na 2010 en 2012, voor haar vertolking in 'Eigen Kweek'. Nog voor één werd kok Jeroen Meus het vierde jaar op rij bekroond als beste lifestyle met 'Dagelijkse kost'.

De grootste verrassing van de avond was 'De ideale wereld': zij kregen de ster voor beste informatieprogramma en haalden het van 'Het Journaal' (Eén), 'Reyers laat' (Canvas) en 'VTM NIEUWS' (VTM). Kathleen Cools, voor het eerst genomineerd, werd bekroond als beste presentatrice als anker van 'Terzake' (Canvas). Koen Wauters won de ster van beste presentator van 'Belgium's got talent' op VTM.

De leden van de raad van bestuur van de Vlaamse Televisie Academie hadden nog twee bijzondere televisiesterren in petto. Vier-presentator Otto-Jan Ham ontving de Rijzende Ster, als beste nieuwkomer op de Vlaamse televisie. Jan Van Rompuy (73) kreeg dit jaar de Carrièrester voor zijn jarenlange uitzonderlijke bijdrage aan het Vlaamse medialandschap, op radio en tv. Bart De Wever ontbolsterde uit een pandapak om in de uitzending op Vier de hoofdprijs van 'Thuis' aan te kondigen.