Toots Thielemans stopt ermee

Jazzmuzikant Toots Thielemans (91) beëindigt zijn muzikale carrière. Hij voelt zich niet sterk genoeg meer om een volledig concert te geven. Al zijn geplande concerten worden geannuleerd. Normaal gezien trad Thielemans morgenavond op in de Roma in Antwerpen. Ook zijn uitverkochte concerten in Ekeren (20 maart en 6 mei) zijn geannuleerd.

"De heer Thielemans wenst nu te genieten van de rust die hij heeft verdiend", klinkt het in een persbericht. "Hij kan terugkijken op een prachtige internationale en succesvolle carrière waarin hij vele uitdagingen is aangegaan en waarbij hij steeds uitblonk door zijn muzikaliteit. Hij wenst dan ook alle mensen - het publiek, de fans, de organisatoren en zijn medemuzikanten in binnen- en buitenland - te bedanken voor alles wat ze hem gegeven hebben en hij hoopt dat iedereen hem zal blijven herinneren als het ketje uit Brussel dat uitgroeide tot een wereldburger."

In augustus vorig jaar stond Thielemans nog, zoals ieder jaar, op het podium van Jazz Middelheim. Bekijk hier de reportage daarover.