Queens of The Stone Age naar Pukkelpop

Pukkelpop heeft een groot deel namen bekendgemaakt en pakt meteen uit met grote namen. Op de affiche staan onder meer Queens of the Stone Age, Outkast, Editors, Macklemore & Ryan Lewis en The National.

Pukkelpop wacht traditioneel lang om de eerste namen te lossen, maar pakt dat dan wel groots aan. Deze keer werd daarvoor de hulp ingeroepen van de festivalgangers, die de met originele filmpjes hun ‘wish list’ moesten bekendmaken. Daaruit zijn nu de origineelste inzendingen samengevoegd.

De grootste namen op donderdag zijn Editors, Outkast, Disclosure en Klangkarussel, die ook vorig jaar op de affiche stond.

Op vrijdag komen Balthazar, John Newman, Duke Dumont, Ed Sheeran, Tom Odell, Macklemore & Ryan Lewis en The National naar de weide in Kiewitt.

Afsluiten doet Pukkelpop op zaterdag met Snoop Dogg, Calvin Harris, Kelis en Jake Bugg. Top of the bill die dag wordt Queens of the Stone Age.

Pukkelpop 2014 vindt plaats van donderdag 14 tot en met zaterdag 16 augustus. Tickets zijn vanaf volgende week woensdag 19 maart te koop. Een combiticket kost € 175, een dagticket € 85.