"Broken Circle verdient 10 Oscars!"

Volgens de populaire Amerikaanse website Buzzfeed verdient ‘The Broken Circle Breakdown’ morgennacht zeker een Oscar. Sterker nog: de website wijdt zelfs een heel artikel aan de Belgische film met als titel: ‘De 9 andere Oscars waarvoor ‘The Broken Circle Breakdown’ genomineerd zou moeten zijn.”

Nu is ‘The Broken Circle Breakdown’ genomineerd in de categorie ‘Beste niet-Engelstalige film’, maar – als het volgens het reglement zou mogen – verdient de film volgens Buzzfeed ook een nominatie voor de volgende Oscars:

-              Beste Scenario

-              Beste Geluid

-              Beste Make-up en Haar

-              Beste Acteur

-              Beste Actrice

-              Beste Camerawerk

-              Beste Productiedesign

-              Beste Filmmuziek

-              Beste Regisseur

Johan Heldenbergh krijgt veel lof, niet alleen omdat hij mee aan de basis lag van het scenario, maar ook om zijn prachtige vertolking van zijn personage Didier. Vooral zijn zang en zijn harten brekende monoloog over geloof sprongen Buzzfeed in het oog. Dat Veerle Baetens een uitzonderlijke actrice is, was volgens Buzzfeed al eerder duidelijk: toen ze de prijs voor de Beste Actrice kreeg op de Europese Films Awards. En ook de tatoeages van Baetens’ personage Elise bleven niet onopgemerkt bij Buzzfeed.

Regisseur Felix Van Groeningen verdient volgens Buzzfeed een Oscar omdat hij mooi de balans weet te vinden tussen een liefdesverhaal – wat de film in se is – en de morele vragen en politieke statements in ‘The Broken Circle’ en er bovendien op een heel mooie manier ook een flinke portie muziek in brengt.

Lees het volledige artikel van Buzzfeed hier.