Sofie kookt samen met klankman Pascal

Vanaf maandag kookt Sofie Dumont elke week samen met een bekende vriend of vriendin.

Vijf dagen op rij komt eenzelfde bekend gezicht langs om samen met Sofie te kokkerellen.

Onder andere Kim Gevaert, Herman Verbruggen, Sean Dhondt, Dina Tersago en Christoff komen bij haar op bezoek. Naast het ontdekken van Sofie’s keukengeheimen zal je ook uitgebreid kennis kunnen maken met de bekende gasten.

Elke weekdag staat in het teken van één welbepaald thema. Op maandag koken Sofie en haar gast op grootmoeders wijze. Op dinsdag stelt Sofie de smaakpapillen van haar gast op de proef. Op woensdag maken ze samen het lievelingsgerecht van de gast klaar. Op donderdag gaan ze de exotische toer op en ze sluiten de week af met Sofie’s bekende ‘zoete zonde’.

Haar eerste kookpartner is de bekendste klankman van Vlaanderen, Pascal Braeckman. Sofie kent hem niet enkel als klankman in de koffer bij Wauters en Waes maar hij is ook al van bij de start de vast klankman van De Keuken van Sofie. Ze maken onder meer matambre, een Argentijnse vleesrollade,  met chimichurri saus en rode kool met spruitjes, boerenworst en aardappelen.

Sofie kookte in het verleden ook niet altijd alleen. Zo nodigde ze iedere woensdag een kind uit om samen te koken. “Ik vond het geweldig om iedere woensdag samen te koken met de kids. Ze hielpen me goed in de keuken, zijn zo dankbaar en hadden vooral ook altijd zo’n leuke verhalen te vertellen waarom ze zo graag koken”, vertelt Sofie.

De keuken van Sofie, en haar vrienden, is elke weekdag te zien om 18.05u bij VTM.