Tomorrowland naar Brazilië?

Door het immense succes wil het dancefestival Tomorrowland uitbreiden. Het oog is daarbij gevallen op Brazilië. Dat schrijft De Tijd. Vorig jaar trok de organisatie al naar Amerika en zette daar TomorrowWorld op poten. Ook dat festival was uitverkocht. 150.000 bezoekers vonden toen hun weg naar het dorpje Chattahoochee hills in Georgia.

De broers Beers, de drijvende krachten achter het evenement, zeiden vorig jaar in een interview met De Tijd dat hun doel is om een Tomorrowland op elk continent te organiseren. Nu doen de broers er alles aan om die droom waar te maken. De organisatie zelf laat niet in haar kaarten kijken over de uitbreidingsplannen. “We kijken sowieso naar verschillende landen op verschillende continenten voor een internationale uitbreiding”, zegt woordvoerster Debby Wilmsen.

Voorlopig ligt de focus nog op verjaardagseditie van Tomorrowland en de tweede editie van TomorrowWorld. En die verjaardagseditie zou wel eens in het water kunnen vallen. Speciaal voor het tien jarig bestaan van het festival, wordt het feest verspreid over twee weekends. Maar daar gaan sommige  buurtbewoners van Boom niet mee akkoord. De bemiddeling tussen beide partijen is mislukt en de bewoners stappen naar de rechter. Tomorrowland betreurt naar eigen zeggen de gang van zaken. “Wij kunnen alleen maar meedelen dat we de afgelopen jaren aan alle wettelijke voorwaarden voldeden, ook voor de verjaardagseditie hebben we alle wettelijke procedures gevolgd. Dat kan bevestigd worden door de gemeente Boom en Rumst.” Alle 360.000 tickets werden verkocht. Of het tweede weekend kan doorgaan, moet beslist worden door de rechter.