Definitief: rechtszaak tegen Tomorrowland

Enkele buurtbewoners van het dancefestival Tomorrowland in Boom hebben definitief beslist om een kortgeding aan te spannen tegen de organisatie van het tweede festivalweekend. Dat wordt speciaal voor de tiende verjaardag van het festival georganiseerd. Tomorrowland reageert ontgoocheld, maar zegt met vertrouwen de gerechtelijke procedure af te wachten.

De klagers vinden het niet kunnen dat Tomorrowland dit jaar voor dubbel zoveel overlast zou zorgen dan andere jaren al het geval is. Ze menen ook dat er een probleem is met de vergunning voor het tweede festivalweekend.

Vrijdag vond nog een overleg plaats tussen beide partijen en dat was volgens Tomorrowland “in open sfeer” verlopen, maar nu hebben de buurtbewoners dus toch besloten om een kortgeding aan te spannen. Wanneer dat zal gepleit worden en wat de organisatie precies ten laste wordt gelegd, is nog niet bekend.

Tomorrowland betreurt de beslissing en stelt dat net als de voorbije jaren ook voor deze verjaardagseditie alle wettelijke procedures gevolgd werden. “Dit wordt ook bevestigd door de gemeenten Boom en Rumst, de provincie Antwerpen en de verschillende advocaten die ons ondersteunen”, klinkt het. “We beseffen dat een festival en een tweede weekend overlast met zich mee kan brengen en we willen dit zeker niet minimaliseren, maar doen er alles aan om dit tot een minimum te beperken.”