Wie wint MIA voor Hit Van Het Jaar?

De genomineerden voor de ‘Hit Van Het Jaar’ op de Music Industry Awards (MIA’s) zijn bekend: ‘Amalfi’ van Hooverphonic, ‘We Can Only Live Today (puppy)’ van Netsky feat. Billie, ‘I'm Your Sacrifice’ van Ozark Henry en ‘Formidable’ van Stromae. Morgen weten we wie van deze vier de prijs in de wacht sleept.

De stemming voor de andere prijzen op de MIA's was op 19 januari al afgerond. Hit Van Het Jaar was de enige categorie die nog niet is beslist. Het zijn immers de kijkers zelf die kunnen stemmen tijdens de liveshow. De genomineerde hits zijn geselecteerd op basis van de verkoopcijfers in Vlaanderen en hun airplay op de Vlaamse radiostations.

Stromae topfavoriet

Door zijn nominatie in de categorie Hit Van Het Jaar maakt Stromae kans om met acht MIA's naar huis te gaan. Hij is één van de genomineerde artiesten die ook optreedt tijdens de liveshow. De MIA'S worden overhandigd door onder andere Vlaams Minister van Media Ingrid Lieten, Bart Peeters, Herman Brusselmans, Jan en Ella Leyers, Matteo Simoni, Nathalie Meskens, Tanja Dexters, Tom Waes en Urbanus.