Zaterdag eerste rush op Tomorrowland

Zaterdag om 11 uur start de verkoop van tickets voor het festival Tomorrowland. Wie tickets wil kopen, moet zorgen dat hij of zij geregistreerd is voor vrijdagavond 18 uur.

Tomorrowland blaast dit jaar 10 kaarsjes uit en viert dat met een dubbel festival. Tomorrowland breidt niet uit in capaciteit, maar wordt twee weekends na elkaar georganiseerd. "Een eenmalig initiatief om de tiende verjaardag met zoveel mogelijk fans te kunnen vieren", luidt het donderdag in een mededeling.

Dat initiatief kan wel meteen op tegenstand van de buurt rekenen, want een aantal buurtbewoners heeft een kortgeding aangespannen tegen het extra weekend. 

Helft voor de Belgen

Net als vorig jaar is de helft van de tickets, 180.000 deze editie, beschikbaar voor Belgen. De verkoop start op zaterdag 8 februari. Het andere deel van de tickets gaat op 15 februari in verkoop en is beschikbaar voor de hele wereld. Dus wie deze zaterdag geen ticket kon bemachtigen, kan met dezelfde registratiecode opnieuw een kans wagen op 15 februari tijdens de globale verkoop.

Tickets kopen voor beide weekends kan niet en de organisatie waarschuwt ook dat elk ticket persoonlijk is. "Vraag dus nu ook al goed de gegevens op van je vrienden als je voor hen tickets aankoopt. Na het aankopen van je tickets zal het namelijk niet meer mogelijk zijn om adres- of weekendwijzigingen door te voeren."

Tomorrowland vindt dit jaar plaats tijdens het weekend van 18 tot 20 juli en het weekend van 25 tot 27 juli.  De programmatie van de twee weekends wordt druppelsgewijs bekendgemaakt via de website en sociale media van Tomorrowland.

Bekijk ook: