Tonight Show straks 'without' Jay Leno

De legendarische Amerikaanse tv-show ‘The Tonight Show’ zal het na donderdag zonder tv-legende Jay Leno moeten stellen. Hij presenteert ’s werelds populairste laatavondshow op NBC morgen voor de laatste keer.

De 64-jarige Leno presenteerde de show al sinds 1992. Hij nam het programma toen over van Jimmy Carson. In mei 2009 besloot de hij al eens te stoppen, maar iets minder dan een jaar later keerde hij al terug. Toen was zijn opvolger Conan O'Brian, die ook een eigen talkshow heeft. Nu neemt de al even beproefde Jimmy Fallon het van hem over.

Leno bezorgde zijn publiek vele onvergetelijke momenten. Herinnert u zich nog het eerste optreden van president Barack Obama in een talkshow? Dat was bij Jay Leno. 

Zowat een jaar geleden nam topmodel Bar Refaeli Leno te grazen. Leno wou een reclamespotje naspelen waarin Refaeli tongzoent met een nerd. Dat spotje was toen een dikke hit in de VS sinds het getoond werd tijdens de Superbowl.

En dan was er nog het legendarische interview met acteur Hugh Grant, die in 2005 in de show bekentenissen deed over zijn seksschandaal.