Analyses bevestigen heroïne bij Hoffman

Analyses van de zakjes drugs die werden aangetroffen in het huis van Philip Seymour Hoffman hebben aangetoond dat het wel degelijk om heroïne ging. De 46-jarige Amerikaanse acteur werd zondag dood aangetroffen in zijn woning in New York. In zijn linkerarm stak volgens niet bevestigde berichten een injectienaald. De resultaten van de autopsie zijn nog niet bekend. Dat melden Amerikaanse media dinsdag.

Hoffman had een lange voorgeschiedenis van alcohol en drugs. Hij had enkele jaren geleden zelf gezegd dat hij het probleem de baas was geworden. Zijn dood veroorzaakte een schokgolf in Hollywood.

Na de dood van de Oscarwinnaar trof de politie tientallen injectienaalden en geneesmiddelen, alleen op doktersvoorschrift verkrijgbaar, in diens woning aan. Bovendien werden een 50-tal envelopjes gevonden. Analyses hebben bevestigd dat daar heroïne in zat. De politie heeft intussen vier mensen gearresteerd, vermoedelijk drugdealers. De drie mannen en één vrouw zouden zaterdagavond drugs hebben verkocht aan Hofmann.