Madonna mag weer ‘Frozen’ zingen

Acht jaar lang mocht het nummer ‘Frozen’ van Madonna niet verkocht of gespeeld worden in België, maar daar is nu verandering in gekomen. Het hof van beroep in Bergen heeft Madonna vrijgesproken in een rechtszaak rond plagiaat.

De bal ging aan het rollen in 2005. De Waalse muzikant Salvatore Acquaviva sleepte Madonna voor de rechter omdat hij vond dat ze fragmenten uit zijn nummer 'Ma vie fout l'camp' gebruikt had in haar nummer ‘Frozen’. Vooral de eerste vier gezongen maten waren volgens Acquaviva een kopie van zijn ‘Ma vie fout l’camp’, een nummer met 1979. De rechter gaf hem destijds gelijk en verbood de verspreiding en verkoop van ‘Frozen’ in België. Maar de platenmaatschappijen van Madonna tekenden beroep aan tegen de uitspraak. Acht jaar na de eerste rechtszaak sprak de rechter in beroep Madonna nu vrij.

Opvallend: Hoewel ‘Frozen’ al die jaren illegaal was in België, vond en vind je de videoclip van het nummer zonder problemen terug op Youtube. Van ‘Ma vie fout l’camp’ daarentegen is tot op vandaag geen spoor te vinden op het internet. We vonden wel dit filmpje waarin de bewuste passages van de twee nummers achter elkaar werden geplaatst. 

Nu het weer mag. Hier het volledige nummer van Madonna: