Onze concertzalen bij beste ter wereld

Het Sportpaleis en de Ancienne Belgique behoren tot de drukst bezochte concertzalen ter wereld. Het Sportpaleis bezet de achtste plaats van best bezochte concertzalen in 2013, terwijl de Ancienne Belgique in de categorie muziekclubs op de derde plek staat.

Met 741.319 verkochte tickets staat het Antwerpse Sportpaleis op de achtste plaats van best bezochte concertzalen in 2013. De Londense O2-Arena  voert de rangslijst van het Amerikaanse muziekblad Pollstar aan, met 2,1 miljoen bezoekers over het hele jaar. De Phones 4u Arena in Manchester en het Barclays Center in New York vervolledigen de top drie.

Met de Lotto Arena op de 86ste plek en de Grenslandhallen-Ethias Arena in Hasselt op de 94ste plek staan er nog twee Belgische concertzalen in de ranglijst.

AB top in categorie clubs

In de categorie muziekclubs prijkt de Ancienne Belgique op de derde plaats, met 236.768 verkochte tickets. Het House Of Blues in Boston en de 9:30 Club in Washington gaan de club in Brussel vooraf.

“De Ancienne Belgique bewijst met deze internationale erkenning dat een kleine regio een reus kan zijn in het concertlandschap,” reageert Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege. Een reputatie waar ook het Sportpaleis met veel lef aan bijdraagt.”