Geen 2e weekend voor Tomorrowland?

Het extra weekend van het dancefestival Tomorrowland zou wel eens in het gedrang kunnen komen. Buurtbewoners die duidelijk nu al hun bedenkingen hebben bij één weekend luide muziek, vinden het niet kunnen dat er een tweede weekend gepland staat. Daarvoor hebben ze een petitie opgericht en nemen ze ook advocaat Griet Cnudde onder de arm.

De petitie heeft voorlopig nog maar 33 handtekeningen, maar met Cnudde halen ze wel een advocaat met ervaring in dergelijke zaken binnen. Ze vertegenwoordigde namelijk de buurtbewoners die de hele heisa rond de Antwerpse Sinksenfoor in gang zetten.

Een tweede weekend zal volgens de bewoners “een onaanvaardbare, nefaste verstoring van de nachtrust en het woongenot hebben en de draagkracht van het gebied manifest overschrijdt.” Het is afwachten wat de petitie voor gevolgen zal hebben, maar bij de aankondiging van het extra feestweekend waren de betrokken gemeenten duidelijk: enkel als er een groot genoeg draagvlak is op lokaal vlak kan het evenement doorgaan.