"Uitslag Miss België lag al maanden vast"

Vijf finalistes van Miss België hebben een advocaat onder de arm genomen, om de uitslag van de verkiezing aan te vechten. Volgens de vijf dames was het al maanden beslist dat de Limburgse Laurence Langes België’s mooiste zou worden.

“Tijdens onze reis naar Djerba, in oktober, was het al beslist”, vertelt de Gentse finaliste Hajer Godefroot aan Het Nieuwsblad. “Bovendien heeft een sponsor het ons bevestigd op de afterparty.”

Volgens Godefroot moesten alle finalistes twee dagen voor de finale plots een contract ondertekenen, waarin stond dat ze de resultaten van de stemming niet zouden opvragen. “Een tweede exemplaar was er niet, en ook foto’s maken van het contract was verboden.”

Hajer Godefroot is een slechte verliezer, zou je kunnen denken, al ontkent ze dat zelf. “Ik gun het Laurence evenzeer. Het is er ons enkel om te doen om de weinig transparante aanpak van de organisatie aan de kaak te stellen.”

Darline Devos, voorzitster van Miss België, laat het er alleszins niet bij. In een persbericht ontkent ze de aantijgingen ten stelligste. Ze laat dat ook bevestigen door een deurwaarder. Eerder had Devos al in een mail naar alle finalistes gedreigd met gerechtelijke stappen, “als de kritiek op Laurence en de organisatie niet stopt.”