Wauters vs Waes: wie wint online?

Dat het programma ‘Wauters vs Waes’ een schot in de roos is wist je al. De eerste aflevering lokte maandag bijna twee miljoen kijkers naar één en vtm. De strijd gaat nog negen weken voort en wordt nu ook online gevoerd. Een overzicht.

Mobiele app

De programmamakers hebben een app ontwikkeld waarmee je je favoriete tv-ster kan aanmoedigen. Wie de applicatie op zijn tablet of smartphone installeert moet eerst een kamp kiezen: Team Wauters of Team Waes. Daarna neem je het tegen het andere kamp op in verslavende spelletjes. Na een halve week heeft Koen Wauters al 32.000 teamgenoten. Tom Waes moet het voorlopig met 27.000 volgelingen stellen. Wauters vs Waes 1-0.

De app kan je downloaden via deze link.

Facebook

Op Facebook is de vergelijking moeilijker te maken. De officiële fanpagina’s van Team Wauters  en Team Waes klokken woensdagmiddag respectievelijk af op 3.694 en 564 likes. Wauters lijkt de Facebookstrijd dus met vingers in de neus te winnen. Wauters vs Waes 2-0.

Maar we moeten ook rekening houden met officieuze fanpagina’s, opgericht door echte diehardfans. In die wedstrijd moet Koen Wauters het ontgelden. Geen enkele officieuze fanpagina’s voor hem, tegenover vier voor Tom Waes. De supporters van Tom Waes nemen online duidelijk meer initiatief. Wauters vs Waes 2-1.

De som van alle likes op alle facebookpagina’s (officieel en officieus) levert Tom Waes nog een punt op. Wauters heeft 3.694 vrienden, Waes klokt af op 4.347. Wauters vs Waes 2-2

Programma

Tot slot zijn er ook duizenden kijkers die geen kant kunnen of willen kiezen. Zij zijn gewoon fan van de spanning, de humor en de vriendschap in ‘Wauters vs Waes’. Zij vinden hun heil op de officiële facebookpagina van het programma. Die werd al 28.040 keer geliked.

Ook hier duiken er heel wat officieuze fanpagina’s op. Voorlopig tellen we vijftien burgerinitiatieven. Alles samen heeft het programma ‘Wauters vs Waes’ 91.341 vrienden op Facebook. Opvallend: 249 kijkers vragen nu al om een tweede seizoen van het programma.