Broken Circle op schema voor Oscar

De Belgische film ‘The Broken Circle Breakdown’, van regisseur Felix van Groeningen heeft nog maar eens een prijs gewonnen. Op het Palm Springs International Film Festival kreeg de film de Fipresci Internationale Persprijs voor Beste Niet-Engelstalige Film. Een halve week voor de bekendmaking van de Oscarnominaties doen de makers een gouden zaak.

De film staat, samen met nog acht andere titels, op de shortlist van de Oscars in de categorie voor Beste Niet Engelstalige Film. Uit die shortlist worden vijf genomineerden gekozen. Alle negen films worden dit weekend voor een laatste maal getoond aan leden van de Academy of Motion Picture Sciences (AMPAS) in Los Angeles en New York.

De Fipresci Jury kon kiezen uit alle op het festival vertoonde inzendingen voor de Oscar voor Beste Niet Engelstalige Film. "Het winnen van de Internationale Persprijs voor Beste Niet Engelstalige Film van het Jaar is een opsteker voor Felix van Groeningen en zijn film. Het gebeurt op een strategisch moment, net tijdens het weekend wanneer de negen overgebleven kandidaten voor een allerlaatste maal worden voorgesteld aan twee groepen van stemgerechtigde leden in Los Angeles als New York", zegt het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF). Donderdagnamiddag worden in Beverly Hills alle Oscarnominaties bekendgemaakt.

Het Palm Springs International Film Festival (PSIFF) werd 25 jaar geleden opgestart door de ondertussen overleden Sonny Bono, gekend van het muziekduo Sonny & Cher. Bono was destijds burgemeester van Palm Springs.