Stromae voor zeven MIA’s genomineerd

Een verrassing is het niet. Stromae heeft de meeste nominaties voor de Music Industry Awards (MIA) weggekaapt. De muzikale sensatie van 2013 kreeg zeven nominaties achter zijn naam. De MIA’s bekronen de beste Belgische muzikanten van 2013. Stromae maakt kans op een MIA in de categorieën Dance, Pop, Solo man, Album, Artwork, Auteur/Componist en videoclip.

Naast Stromae werden ook andere artiesten verschillende keren genomineerd: Daan vijf keer, Flip Kowlier vier keer en Trixie Whitley drie keer. Ook gevestigde waarden als Ozark Henry, Axelle Red, Hooverphonic, Goose, Clouseau en Natalia zijn genomineerd voor een MIA. Enkele artiesten die voor het eerst een nominatie binnensleepten zijn Flying Horseman, Jonas Winterland, Coely, Compact Disk Dummies, Robby Longo en Slongs Dievanongs.

Wie met welke awards naar huis gaat, hangt af van de muzieksector en van het publiek. De muzieksector verdeelt de MIA's in de categorieën Album, Artwork, Auteur-Componist, Live Act, Muzikant en Videoclip. Het publiek kan vanaf vandaag zijn stem uitbrengen in de categorieën Solo Man, Solo Vrouw, Doorbraak, Pop, Groep, Alternative, Dance, Nederlandstalig en Vlaams Populair.

Stemmen kan nog tot volgende week zondag via deze link. De prijsuitreiking gaat door op 8 februari.