Beaucourt medisch expert VTM NIEUWS

Spoedarts Luc Beaucourt (65) wordt het vaste gezicht op het VTM NIEUWS voor medische dossiers en grote rampen. "Luc heeft een decennialange ervaring en is daardoor de geknipte persoon om ter plaatse of in de studio uitleg te geven als medisch adviseur", zegt hoofdredacteur Nicholas Lataire.

"We willen kort op de bal spelen en op een snelle en doortastende manier een meerwaarde bieden met die eerstelijnsinfo."

VTM NIEUWS doet al een tijdje een beroep op Beaucourt bij medische dossiers. Bij de kettingbotsing in Zonnebeke en het skiongeval van Schumacher kwam Beaucourt toelichting geven in de studio.

Toch zal Beaucourt mogelijk nog op andere zenders te zien zijn. "Het gaat eerder om een voorkeursrelatie. Wij kunnen hem niet verbieden om ook op andere zenders deskundige uitleg te geven, maar we rekenen erop dat hij eerst beschikbaar is voor ons", legt Nicholas Lataire uit.

Beaucourt was jarenlang diensthoofd van de spoeddienst aan het Universitair Ziekenhuis Antwerpen, en werd in 2001 crisismanager bij B-Fast, het Belgisch medisch interventieteam voor buitenlandse rampen. Daarvoor genoot hij al ruime bekendheid dankzij zijn campagnes tegen weekendongevallen. In april vorig jaar ging hij met pensioen.