Herbeleef 2013 met 'Het Jaaroverzicht'

Birgit Van Mol loodst u op maandag 30 december om 21.30 uur door het nieuws van 2013 in 'Het Jaaroverzicht', de film van het nieuws van het afgelopen jaar.

Birgit vertelt vanop de redactie de verhalen van het jaar, zoals VTM NIEUWS die beleefde. Met de grote wereldgebeurtenissen en de kleine verhalen. Met de mensen van het jaar. Met de strafste beelden en de meest pakkende uitspraken. Verteld en verpakt op een heel eigen soundtrack van filmmuziek en grote hits.

Het Jaaroverzicht van VTM NIEUWS is dan ook meer dan een overzicht van wie, waar en wanneer, maar een programma waarin ook alle grote emoties van het laatste jaar aan bod komen. De verwondering bij het aftreden van Koning Albert, de verrassing van de nieuwe paus of het drama dat de Filipijnen overkwam toen superstorm Haiyan overtrok. Je beleeft het allemaal opnieuw: de kroning van Willem-Alexander, de opluchting bij de nabestaanden en de slachtoffers van Kim De Gelder na het assisenproces, het ongeloof bij de grote diamantroof op Zaventem of het gesukkel van de Fyra. En je staat opnieuw op de eerste rij als in Wetteren een trein met giftige stoffen ontspoort en de eerste opluchting stilaan plaats maakt voor chaos en paniek.

2013 was ook het jaar van markante figuren zoals Jef Buts, de omstreden blinde gevangenisdirecteur. Wat hebben zijn telefoontjes te maken met aartsbisschop Léonard? En welk advies geven de mannen van Safety First aan de ambassadeur van de Verenigde Staten als gefluisterd wordt dat hij betaalt voor seks? Er kan naast de sterkste beelden en de meest pakkende uitspraken ook af en toe eens gelachen worden.