Van Hecke verlaat Sanoma Media

Aimé Van Hecke neemt ontslag als CEO van Sanoma Media Belgium en verlaat de groep. Dat meldt Sanoma maandag. Volgens een eerste reactie komt het ontslag er na onderling overleg.

Het Finse moederbedrijf besliste eerder dit jaar om Sanoma Media Belgium van de hand te doen. Er wordt gezocht naar een overnemer en die situatie vraagt een andere aanpak: "Sanoma Media Belgium bevindt zich in een proces van 'strategic review', waarbinnen wordt bekeken op welke wijze het bedrijf zijn positie binnen het Belgische medialandschap het beste kan versterken. Dit kan binnen Sanoma zijn of met nieuwe (mede)eigenaren. Sanoma en Van Hecke delen de mening dat dit proces om een andere stijl van leiderschap vraagt", luidt het in een persbericht.

Van Hecke was sinds 2006 CEO van de Belgische mediatak. Vanaf maandag zal Hans Cools, voormalig COO (Chief Operations Officer), als CEO de leiding van het bedrijf overnemen.

Sanoma Media België is het bedrijf achter magazines zoals Flair, Libelle, Story en Feeling. Sinds juli 2011 heeft Sanoma 33 procent van De Vijver Media in handen, de koepel boven productiehuis Woestijnvis, weekblad Humo en SBS Belgium (televisiezenders Vier en Vijf).