Danny wint So You Think You Can Dance

De Nederlander Danny Boom mag zich de winnaar noemen van het jubileumseizoen van So You Think You Can Dance 2013. Dat hebben de kijkers van VTM en RTL beslist. In een wervelende slotliveshow toonden de finalisten Anneke, Tamara, Giovanni en Danny alle vier dat ze hun finaleplaats meer dan verdienden, maar slechts één iemand mocht naar huis met de titel van meest favoriete danser van de Lage Landen. Met deze overwinning ontvangt hij een dansopleiding naar keuze en een geldbedrag van 25.000 euro.

Op zondag 1 september 2013 startte het avontuur van deze getalenteerde, Nederlandse danser uit Rotterdam. Tussen de honderden kandidaten die zichzelf kwamen bewijzen met een auditie in het Luxor theater in Rotterdam, viel Danny meteen op, wat hem een plekje in de bootcamp Sevilla en nadien ook in de top 18 opleverde. Ish beloonde hem zelfs met een golden ticket. Exact drie maanden later is deze moderne danser verkozen als winnaar en dus als opvolger van de Vlaamse Frederic uit Eeklo, die de danswedstrijd won in 2012.

Toen de juryleden Dan Karaty, Euvgenia Pahkina, Ish Ait Hamou en Jan Kooijman de top 18 van dit vijfde seizoen bekend maakten, werd meteen duidelijk dat Danny het ver zou schoppen. Hij heeft er het hele dansparcours lang keihard voor gewerkt, en vandaag werpt die onvoorwaardelijke inzet haar vruchten af. Na zijn knallende solo en de ultieme dance battle tegen Anneke, was het voor de kijkers van Vlaanderen en Nederland een uitgemaakte zaak dat Danny de wedstrijd moest winnen.

Veel rust is de winnaar – en ook de andere finalisten – niet gegund. Binnen enkele weken starten de repetities voor de grote So You Think You Can Dance-theatertour doorheen Nederland en Vlaanderen. De show met hoofdchoreograaf Roy Julen als gastheer, brengt de top tien van het programma tot bij de fans. Bovendien worden ze vergezeld door enkele dansers van vorige seizoenen. De tour is vanaf 17 januari 2014 te zien in Amsterdam, Heerlen, Rotterdam en Hilversum. Op 1 en 2 februari 2014 houdt de theatervoorstelling stand in Gent en op 6, 7, 8 en 9 februari 2014 in Antwerpen.

De vele choreografieën uit de liveshow zijn nu al te herbekijken via vtm.be.