Vlaamse film Offline scoort in Spanje

De Vlaamse film ‘Offline’ heeft 2 prijzen gewonnen op het Internationale filmfestival van Ourense, in Spanje. Regisseur Peter Monsaert won de prijs voor beste regisseur voor zijn filmdebuut. ‘Offline’ won ook de publieksprijs op de 18de editie van het ‘Festival de Cine Internacional’.

Eerder deze week won ‘Offline’ nog de Sabam Award voor beste Vlaamse film van het afgelopen jaar. Op de Nacht van de Ensors in Oostende won de film drie prijzen: voor beste scenario, beste mannelijke hoofdrol en beste mannelijke bijrol.

“Ik ben bijzonder blij met deze twee prijzen”, zegt regisseur Peter Monsaert. “Voor mij is dit een bevestiging van wat de internationale jury zelf ook aangeeft, dat ik een universele film heb gemaakt waarbij wars van culturele verschillen vooral de herkenbare menselijke emoties ons verbinden.”

‘Offline’ vertelt het verhaal van Rudy Vandekerckhove, een ex-gedetineerde die na zeven jaar achter de tralies zijn leven weer opneemt en het contact met zijn dochter probeert te herstellen. Anemone Valcke en Wim Willaert spelen de hoofdrollen.

 

Foto: Screenshot YouTube