Monty Python plant reünie

De leden van het legendarische Monty Python plannen een reünie. Dat heeft de woordvoerder van het komische gezelschap bevestigd.

Volgens de Britse krant The Sun zijn John Cleese, Terry Gilliam, Terry Jones, Eric Idle en Michael Palin na maanden van geheime besprekingen het eens geraakt om Monty Python na dertig jaar nieuw leven in te blazen. Donderdag komt er een persconferentie waarop die reünie officieel wordt bekendgemaakt. Welk project er aan de basis ligt van de hernieuwde samenwerking, waarover er steeds weer speculaties opdoken, is onduidelijk, aldus de Daily Mirror.

‘The Meaning of Life’ in 1983 was het laatste werkstuk van alle originele Pythons samen. In 1989 overleed Graham Chapman, een van de stichtende leden. De BBC pakte op 5 oktober 1969 voor het eerst uit met ‘Monty Python's Flying Circus’. Er waren 45 afleveringen van de surrealistische humorserie, tot 1974. Het gezelschap was ook op het witte doek te zien met onder meer ‘Holy Grail’ (1975), ‘The Life of Brian’ (1979) en ‘The Meaning of Life’.