‘Faroek’ spoort misdadigers op

Vanaf woensdag 20 november 2013 brengt de VTM Nieuwsdienst een nieuw maandelijks opsporingsprogramma: ‘FAROEK’. De presentatie is in handen van Faroek Özgünes, die zijn expertise volop inzet voor dit nieuwe programma. Hij is al bijna twintig jaar justitie- en misdaadverslaggever voor VTM NIEUWS en nam ook de voorbije seizoenen de presentatie van het justitieprogramma Telefacts Crime voor zijn rekening.

“Na zes seizoenen Telefacts Crime is het tijd voor een andere aanpak en andere focus. In samenwerking met de politie maken we met ‘FAROEK’ een opsporingsprogramma dat, met de hulp van de kijker, op zoek gaat naar daders van misdrijven én naar slachtoffers. Televisie is daarvoor nog steeds het medium bij uitstek”, vertelt Faroek.

In ‘FAROEK’ zal Faroek Özgünes zelf op reportage gaan en luisteren naar de verhalen van slachtoffers. “Als iemand vermist wordt, zullen we daar met het programma op inspelen om extra informatie te geven aan het publiek”, legt Faroek uit. “Maar we gaan evenzeer mensen waarschuwen voor oplichtersbendes bijvoorbeeld. In onze reportages zullen we in detail reconstrueren hoe oplichters te werk gaan en waarop de kijker moet letten om zelf geen slachtoffer te worden”.

In ‘FAROEK’ zal veel bewakingscamerabeeld aan bod komen. Vlaanderen hangt intussen vol met bewakingscamera’s. Dat betekent dat de politie steeds vaker bewegend camerabeeld heeft van misdrijven en van daders. “Maar uiteraard moeten ze een breed platform krijgen om die beelden te tonen en om de hulp van de kijker in te roepen. Daar stapt ‘FAROEK’ in het verhaal.”

In het programma zullen kijkers kunnen reageren via 0800-tiplijnen.

‘FAROEK’ is er een keer per maand, op woensdag om 22u30, wanneer normaal ‘Telefacts Laat’ wordt uitgezonden.