Hacker perste miss af met naaktfoto’s

Een 19-jarige informaticastudent uit Californië heeft schuld bekend in een zaak waarbij Miss Teen USA (foto) en verschillende andere vrouwen met naaktfoto's werden afgeperst. Voor een rechtbank gaf de jongeman toe computers en webcams van de vrouwen gehackt te hebben, zo schrijft de krant Los Angeles Times.

De man onderschepte naaktfoto's om zijn slachtoffers af te persen. Zo zou hij ermee gedreigd hebben de beelden te verspreiden als de vrouwen niet op zijn verzoeken ingingen. Hij vroeg ze nog meer foto’s of video's te sturen, of verzocht hen via Skype gedurende vijf minuten alles te doen wat hij vroeg.

Toen de politie in juni binnenviel in zijn huis in Temecula en er computers, hardware, telefoontoestellen en hackingsoftware in beslag nam, vonden ze volgens de Los Angeles Times bewijzen dat de student had ingebroken in de computers van slachtoffers in Californië, Maryland, Ierland, Canada, Rusland en Moldavië.

Onder de slachtoffers was de nu 19-jarige Californische Cassidy Wolf, in augustus nog verkozen tot Miss Teen USA. Toen ze mails ontving van de afperser, met wie ze op dezelfde school zat, trok ze naar de politie. De student riskeert nu een celstraf van 27 tot 33 maanden. Een uitspraak over de strafmaat volgt in maart.