Koreanen verrassen op YouTube Awards

Op de allereerste uitreiking van de YouTube Music Awards is de Zuid-Koreaanse meidengroep Girls' Generation met de hoofdprijs gaan lopen. Met hun song ‘I Got A Boy’ wonnen ze de prijs voor Video van het jaar. Ze klopten zwaargewichten als Lady Gaga en Justin Bieber. De negen meiden van Girls’ Generation zijn enorm populair in Zuid-Korea en proberen momenteel de Amerikaanse markt te veroveren. De officiële clip van ‘I Got A Boy’ werd al meer dan 74 miljoen keer bekeken op YouTube. Bekijk en beluister hun nummer hier. 

De Amerikaanse rapper Eminem en popzangeres Taylor Swift zijn de andere belangrijkste winnaars van de YouTube Music Awards. Eminem kreeg op het gala in New York de prijs van Artiest van het jaar. Swift werd voor haar hit ‘I Knew You Were Trouble’ bekroond tot YouTube-fenomeen van het jaar.

De eerste winnaars van het online-videoplatform werden gekozen via een stemming op het internet. De prijsuitreiking was rechtstreeks te volgen op YouTube. Het platform is de voorbije jaren onmisbaar geworden voor de muzieksector, ten koste van klassieke spelers als MTV. Uit een rondvraag afgelopen jaar bleek dat 64 procent van de Amerikaanse jeugd muziek beluistert via YouTube. Dat is meer dan via de radio.